Enkele belangrijke overwegingen bij de keuze voor een urn......

Waar komt de urn te staan?

Vooraf moet nagedacht worden over de plaats waar de urn bewaard gaat worden. Wanneer u de urn een mooie plek in huis geeft, zijn er heel veel mogelijkheden. Echter, lang niet alle urnen zijn geschikt voor het plaatsen buitenshuis. Vorst en weersinvloeden spelen een grote rol. Wordt een urn in een (eigen) tuin of op een urnengraf geplaatst, is het van belang om een voetplaat of sokkel onder de urn te plaatsen.
 
Komt de urn in een columbarium of urnenmuur te staan? Dan moet de urn klimaatbestendig zijn, maar moet ook rekening worden gehouden met de maat van de nis en de maat van de urn.

Het beste kunt u vooraf informeren of de urn van uw keuze geschikt is voor de plek waar deze geplaatst gaat worden. 

                                     


Hoeveel as gaat u bewaren? Als een deel wordt verstrooid of de as wordt verdeeld onder familieleden, kunt kiezen voor een mooie mini urn, as beeld of een as sieraad. 

Wilt u alle as bewaren in een sierurn, dan moet deze een inhoudsmaat hebben van ongeveer 3 4 liter  voor de as van een overleden volwassen persoon. Ook komt het voor dat er wat meer of juist minder as over is na de crematie. Soms is dan een urn met een inhoudsmaat van zeker 4 L. nodig en soms kan worden volstaan met een urn van 2.5 L. Dat is helaas niet van tevoren te bepalen. In de meeste gevallen is een urn met en inhoud van 3.5 L voldoende.

Misschien wilt u een klein deel van de as bewaren en de rest uitstrooien op een mooie gedenkwaardige plek? Of gaat u de as verdelen onder een aantal nabestaanden? Dan zijn ook mini urnen, as-beelden en gedenksieraden een goede mogelijkheid om een mooi aandenken te hebben.
Heel speciale en unieke urnen vindt u bij ons assortiment 'Mini urnen Specials'.

      


Welke uitstraling moet de urn hebben?

Een urn kan worden gekozen, passende bij de overledene en zijn of haar leven..... denk bijvoorbeeld aan werk, hobby, kleuren. Ook kan een persoonlijke tekst (een gedichtje, een spreuk, een naam) op de urn al een mooi, persoonlijk aandenken vormen. In sommige gevallen kan een eigen handschrift (handtekening), kindertekening of bijvoorbeeld speciale foto of beeltenis worden aangebracht.

Ook kunt u, als nabestaande, een urn kiezen die u zelf mooi vindt en in uw woonomgeving past of een mooie plek in uw eigen achtertuin krijgt.
In ons assortiment 'Speciale urnen' en 'Speciale mini urnen' vindt u bijzondere en unieke kunst urnen, welke heel geschikt zijn om op een mooie plek in huis bewaard te worden. "Een bijzondere urn, voor een bijzonder persoon......."

         

De urn voorzien van persoonlijke tekst en/of een afbeelding?

In veel gevallen kan een urn worden voorzien van persoonlijke tekst en/of een afbeelding. Dit is geheel afhankelijk van de materiaalsoort en het model van de urn. Er zijn verschillende manieren om een urn te voorzien van tekst. De gekozen bewerkingstechniek, zoals zandstralen, keramische techniek, (laser) graveren, e.d. hangt samen met de materiaalsoort en de vorm van de urn. Ook kan een foto worden aangebracht op de urn. De foto van uw keus kan worden afgedrukt op een porseleinen schildje, wat op sommigen urn modellen kan worden gemonteerd. Op een rvs urn of mini urn kan eveneens een foto of afbeelding worden aangebracht d.m.v. een laser gravure. Onderstaand enkele voorbeelden.
Op deze wijze is het mogelijk om tot een heel persoonlijke urn te komen.
Wilt u hierbij geadviseerd worden? Neem contact met ons op in de winkel of stuur ons een e-mail met uw vragen.

                                

                  


Duo urn?

Gekozen kan worden voor een zogenaamde 'duo urn', waar de as van opa en oma of pa en ma, bij elkaar kan worden geplaatst..... Ze zijn dan voor altijd samen!
Op onze website vindt u eveneens een assortiment mini duo urnen. Wanneer een gedeelte van de as wordt verstrooid en u een klein deel wilt bewaren, zijn deze kleine modellen zeer geschikt.

         

 


Klik hier om terug te gaan naar boven.

Disclaimer website                                                                                   Copyright 2016

  
Home ~ Urnen ~ ~ Mini urnen ~ ~ As sieraden ~ ~ Kinderurnen ~ ~ Dierenurnen ~ ~ Budget urnen ~  ~Urnengraf monument~
~ Urnen met tekst voorbeeld ~
 
~ Referenties ~


De Urnenwinkel

Stephensonlaan 44

1222 NX Hilversum

Tel. 035-7130305


Urnenwinkel@hotmail.comWinkel-
o
peningstijden:

maandag:
GESLOTEN

dinsdag:
UITSLUITEND OP AFSPRAAK


woens. t/m vrij. 11.00 tot 17.00 zaterdag:            10.00 tot 16.00

 

Bestellen:

Stuur een e-mail naar: urnenwinkel@hotmail.com onder vermelding van de model-code(s).
U krijgt snel bericht terug!