VEEL GESTELDE VRAGEN

Moet er voor een bezoek aan De Urnenwinkel een afspraak gemaakt worden?
Ja. U bent, op afspraak, van harte welkom in onze fysieke winkel van woensdag t/m zaterdag. 

Zijn alle urnen en gedenkartikelen in de winkel aanwezig?
Dat is helaas niet mogelijk. In totaal zijn er meer dan 4700 gedenkartikelen verkrijgbaar. Bovendien komen er steeds nieuwe gedenkartikelen bij.
In onze winkel - showroom kunt u veel soorten gedenkartikelen zien en vergelijken. Wij hebben het grootste en meest veelzijdige assortiment, momenteel ongeveer 1700, in huis. Een wisselend aanbod uit reguliere collecties. En daarnaast ook onze eigen, bijzondere en unieke assortiment. 
Sommige artikelen zijn eerst in onze winkel te zien en verschijnen eventueel in een later stadium op de website.

Zijn er nog meer filialen van De Urnenwinkel?
Een urn of as sieraad koop je gelukkig niet zo vaak. De aanschaf van een zo persoonlijk gedenkartikel vraagt om een gedegen beslissing. Daarom nemen veel mensen de moeite om uit alle hoeken van het land (ook uit België en Duitsland) onze winkel - showroom te bezoeken.
Wij hebben gekozen voor één ruime fysieke winkel, waar het grootste aantal gedenkartikelen in Nederland, alsmede onze bijzondere urnen collectie, naast elkaar onder één dak te zien is.

Zijn alle artikelen zoals op de foto?
Veelal wel, vaak nog mooier. Het kan echter gebeuren dat kleuren van producten, zoals getoond op onze website, wat afwijken. Dit kan veroorzaakt worden door de instelling van uw beeldscherm.
Daarnaast worden veel productfoto's ons aangeleverd door derden. Op de kwaliteit daarvan hebben wij helaas geen invloed. Ook kan de maat van een object op een foto vertekend overkomen. U kunt met een meetlatje en de opgegeven informatie duidelijkheid verkrijgen, maar ook een bezoek brengen aan onze fysieke winkel. Er zijn veel soorten urnen naast elkaar te zien.

Kan je een urn naar eigen idee laten ontwerpen?
Wij zijn al veel jaren werkzaam als specialist op het gebied van urnen en gedenkartikelen. En hebben, als allereerste urnenwinkel in Nederland, veel expertise opgebouwd en al veel maatwerk urnen afgeleverd. Op een creatieve manier denken we met u mee zodat, in overleg, een heel persoonlijke urn gerealiseerd kan worden. 

Kan een urn of as sieraad direct worden voorzien van tekst?
Er zijn veel soorten herinneringsartikelen, die allemaal op een andere wijze van tekst kunnen worden voorzien.
Dit gebeurt bij onze specialisten, die zich hebben toegelegd op laser graveren, zandstralen of graveren. Daarom duurt het afleveren van een urn of as sieraad met tekst altijd wat langer.

Hoeveel tekst kan er op een urn?
Het is goed om van tevoren na te denken over eventuele tekst op een urn. Tekst op een urn maakt een urn heel persoonlijk. Ook een gebruikt lettertype zegt vaak iets over de overledene.
Vaak wordt de naam van de overledene, geboorte- en sterfdatum aangebracht, soms met een sterretje en kruisje.
Mede afhankelijk van het model van de urn (er moet voldoende ruimte zijn) en de materiaalsoort, kan er meer.
Een spreuk, een gedichtje, een veelgebruikte zin. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Kan een urn of as sieraad gevuld worden?
Het vullen van een urn of as sieraad doen wij altijd met respect en op een rustig moment.
Wanneer de situatie in de winkel het toelaat, kan de urn of het as sieraad uit onze winkel, direct voor u worden gevuld. Anders kunt u een afspraak maken voor het vullen.
Ook kunt u de as bus bij ons afgegeven, zodat wij de urn of het as sieraad op een rustig moment voor u vullen, waarna u het gevulde artikel kunt afhalen. In de buurt van onze winkel zijn er diverse mogelijkheden om wat tijd door te brengen. U kunt een wandeling maken in het bos, een bezoek brengen aan het Media Park of het winkelcentrum van Hilversum bezoeken. Desgewenst kunt u aanwezig zijn bij het vullen van de urn of as sieraad.

Kan je een urn of as sieraad gemakkelijk zelf vullen?
Hoewel velen er luchtig over doen, zit er nogal wat verschil in de moeilijkheidsgraad bij het vullen en afsluiten van een urn of as sieraad. Bovendien hebben de meeste mensen er geen ervaring mee en is het daarnaast vaak een emotionele gebeurtenis. Soms is het daarom beter het vullen en afsluiten van een urn of as sieraad uit handen te geven.
In onze fysieke winkel in Hilversum kunnen we de urn of as sieraad uit ons assortiment voor u vullen, op afspraak. 
Als u het bij bestelling aangeeft het gedenkartikel zelf te gaan vullen, zullen we altijd voor een vul instructie zorgen.
Voor eventuele schade, voortvloeiend uit het zelf, of door derden, vullen en afsluiten van een urn of as sieraad, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld

Kan een urn altijd buiten staan?
De meeste urnen zijn niet geschikt voor een gedenkplek buiten.
Urnen van RVS en graniet zijn geschikt als buitenurn. En in sommige gevallen ook urnen van keramiek, porselein, glasfiber en glas. Messing urnen en marmeren urnen worden ook wel buiten geplaatst, zoals in een urnenmuur. Na verloop van tijd kunnen deze materialen gaan verweren. 

Past een buitenurn altijd in een urnen nis?
Niet altijd. Urnen hebben allemaal een eigen formaat. Ook de urnen nissen, bij de diverse crematoria, verschillen van afmeting. Het beste kunt u vooraf de afmeting van de betreffende nis opmeten en eventueel doorgeven bij uw bestelling, zodat kan worden voorkomen dat de urn niet in de nis past.

Past de as bus van het crematorium in een urn?
In sommige gevallen kan een hele as bus in een sierurn geplaatst worden.
Dit is altijd afhankelijk van het model van de urn en model van de door het crematorium geleverde as bus. In veel gevallen moet de crematie as vanuit de as bus (of strooikoker) worden overgeplaatst. In een as zak of andere as bus. 

Hoe weet ik wat de juiste ringmaat is bij bestelling van een as ring?
Het bepalen van een ringmaat moet secuur gebeuren. In onze winkel - showroom in Hilversum kunnen we uw ringmaat opnemen, waardoor de juiste ring voor u besteld kan worden.

Kan een as ring direct worden meegenomen?
Nee, dat kan helaas in de meeste gevallen niet. As ringen worden op maat besteld. Voor een goed passende as ring hebben we uw juiste ringmaat nodig.
In onze winkel - showroom kunt u diverse as ringen zien en aanpassen. Ook kunnen we uw ringmaat opmeten. De as, voor het vullen van de as ring, kunt u bij ons afgeven, zodat wij de ring voor u kunnen vullen.

Kan je met een as sieraad in het water?
Iedere fabrikant van sieraden zal adviseren om het liefst niet met sieraden in het water te gaan (te zwemmen, douchen of schoon te maken). Contact met met spatwater is uiteraard geen probleem. Ook zouten, chloor, schoonmaak middelen, zeep etc. kunnen een sieraad of coatings, platings of harslagen aantasten. Eventueel kan dan verkleuring of het loslaten van een harslaag of siersteentjes in het sieraad plaatsvinden.

Hoe kan je zilver mooi houden?
In het algemeen wordt aangeraden zilveren sieraden alleen op te poetsen met een zachte doek of zilver poetsdoek.
Gegraveerde zilveren sieraden, zoals bijvoorbeeld een sieraad met een fotogravure, kunnen worden schoongemaakt met bijvoorbeeld HG zilver snelglans dip; een reinigingsmiddel voor donker geworden zilver. In verband met eventueel krassen, wordt afgeraden fotogravures te behandelen met een zilver poetsdoek.

Hoe meet je de juiste maat voor een as armband?
Sommige as armbanden worden speciaal op maat besteld. Andere as armbanden kunnen in onze fysieke winkel op maat worden gemaakt. Het is erg belangrijk om voor de bestelling de juiste polsmaat aan ons door te geven.
Ook kunnen we u, in onze winkel in Hilversum, helpen met het bepalen van de juiste polsmaat.
Het zelf meten van de pols gaat het beste met behulp van een flexibel meetlint.  De omtrek die je meet achter het knokkeltje, is de polsmaat. Afhankelijk van hoe strak, of los, je de armband wilt dragen moeten daar enkele centimeters bij opgeteld worden. Voor een nauw sluitende armband: + 1.5 cm., een normaal gedragen armband: + 2 cm. en een los gedragen armband: + 3 cm.

Is het veilig om crematie as te versturen?  Worden met as gevulde gedenkartikelen verzonden?
Het is een heel persoonlijke keuze. Er zijn mensen die as naar ons opsturen en er zijn mensen die dat niet willen.
Bij verzenden van crematie as naar onze winkel, raden we u aan dit zeker aangetekend en duidelijk voorzien van uw gegevens (en artikelnummer) aan ons op te sturen.
Voor het vullen van een as sieraad zijn twee theelepeltjes as voldoende. Eventueel resterende as wordt, samen met het as sieraad, aangetekend naar u teruggestuurd.
Ook kunt u de as bus (of een gedeelte van de as) in onze winkel afgeven.

Met crematie as gevulde urnen, mini urnen of as sieraden kunnen door ons worden verstuurd.
Dit gebeurt heel zorgvuldig, goed ingepakt en per aangetekende - verzekerde post (Post NL). Het is altijd uw eigen verantwoordelijkheid, of u een gevuld gedenkartikel wilt laten versturen of niet.
Ook kunnen met as gevulde gedenkartikelen worden afgehaald in onze winkel.

Wat gebeurt er na een crematie met de as?
Na de crematie wordt de oven geruimd en as verzameld door een medewerker van het crematorium. Daarna vindt verpulvering plaats in een cremulator, ook wel as molen genoemd. Het is een machine die de crematieresten fijner maalt. Zodat het kan worden verstrooid of in een urn kan worden geplaatst. De fijngemaakte as wordt in een as bus of strooikoker gedaan, waarna de as een maand (de wettelijke bezinningsperiode)  in een algemene nis van het crematorium zal blijven. In die tijd kunnen nabestaanden een beslissing nemen over de as bestemming. Na een maand kan de as worden opgehaald bij het crematorium.

Hoeveel as blijft er over na een crematie van een volwassen persoon?
De hoeveelheid as die overblijft na crematie van een overleden volwassen persoon is gewoonlijk ongeveer 3 - 3.5 liter. Helaas is van tevoren niet met 100% zekerheid te bepalen of een urn inhoud van 3 - 3.5 liter in alle gevallen voldoende is.
Soms is een urn met een inhoudsmaat van ongeveer 3.5 liter à 4 liter nodig. In andere gevallen kan worden volstaan met een urn inhoud van ongeveer 2.5 - 3 liter. De hoeveelheid as na een crematie is mede afhankelijk van het postuur en de botstructuur van de overledene, alsmede de kist waarin de overledene is gecremeerd.


Mag as worden meegenomen naar het buitenland?
Ja, dat mag. Het is wel raadzaam om een uittreksel van het register van overlijden alsmede een crematieverklaring mee te nemen. Deze wordt in de meeste gevallen in het Engels opgesteld en is verkrijgbaar via het crematorium. Ook kunt u informatie opvragen bij het betreffende consulaat of de ambassade en de luchtvaartmaatschappij.

As kunt u bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen meenemen in een urn of as bus.
Een urn moet geschikt zijn voor doorlichting bij een röntgenapparaat bij de veiligheidscontrole. De urn kan dan, wanneer hij niet te zwaar is, worden meegenomen als handbagage. Materiaalsoorten, zoals marmer, kunststof of hout, zijn geschikt om mee te nemen als handbagage. Het beste kunt u voor meer informatie vooraf contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Crematie as uitstrooien, mag dat overal?
Er gelden regels omtrent het verstrooien van crematie as. Per gemeente wordt bepaalt wat mag; er zijn strenge regels voor. Het is niet toegestaan om crematie as overal te verstrooien. Het beste kun u vooraf controleren bij de betreffende gemeente.  Er zijn speciale strooivelden, waar het toegestaan is om de as te verstrooien. Zoals bij begraafplaatsen en crematoria. Ook wordt as op zee uitgestrooid.
Heeft u een specifieke plek in gedachten om de crematie as te gaan verstrooien? Bijvoorbeeld een bos of park waar de overledene vaak wandelde. Dat mag alleen als u hiervoor eerst toestemming vraagt aan de eigenaar van de grond.

 


Klik hier om terug te gaan naar boven..

Disclaimer website                                                                                   Copyright © 2024

  
~ Urnen ~ ~ Mini urnen ~ ~ As sieraden ~ ~ Kinderurnen ~ ~ Dierenurnen ~ ~ Budget urnen ~  ~Urnengraf monument~

De Urnenwinkel
Stephensonlaan 44
1222 NX Hilversum


OPENINGSTIJDEN
Om u zo goed mogelijk
van dienst te kunnen
zijn werken wij
OP AFSPRAAK

Maandag:             Gesloten
Dinsdag:               Gesloten
Woensdag:  11.00-17.00 uur
Donderdag: 11.00-17.00 uur
Vrijdag:       11.00-17.00 uur
Zaterdag:    10.00-16.00 uur


TELEFONISCH BEREIKBAAR
WOENSDAG T/M ZATERDAG
TIJDENS OPENINGS-UREN

"mits in gesprek in de winkel"
Telefonisch niet bereikbaar?
Stuur ons een E-Mail.

TEL. 035-7130305

Bestellen:

Stuur een e-mail naar: urnenwinkel@hotmail.com onder vermelding van het model/artikel nummer.
U krijgt snel bericht terug!